Πολίτες ή οπαδοί;

Facebook και palema.gr Twitter και palema.gr GooglePlus και palema.gr RSS και palema.gr

Ένα αυτί που από αιμάτωμα του πτερυγίου του παίρνει την μορφή «Κουνουπιδιού» όπως ονομάζεται στις διεθνείς παλαίστρες, μπορεί να καταλήξει σε µία μόνιμη παραμόρφωση αυτού του μέρους του σώματος.

Κακώσεις καρπού

Γράφτηκε από τον Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015 20:41

Ο καρπός του ανθρώπου είναι ένα βασικό όργανο το οποίο αποτελείται από τον καρπιαίο οστεοινώδη σωλήνα, τον εγκάρσιο σύνδεσμο του καρπού μέσα από τον οποίο διέρχονται οι τένοντες των καμπτήρων µυών, το ωλένιο νεύρο κ.λ.π.

Κακώσεις γονάτων από αντικανονικές λαβές

Γράφτηκε από τον Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 21:14

Με αφορμή κάποιες επιθετικές ενέργειες οι οποίες έγιναν, ιδιαίτερα στις προκριματικές φάσης των παίδων και εφήβων και οι οποίες έφεραν σε αντιπαράθεση προπονητές και διαιτητές που σφύριζαν τις αναμετρήσεις αυτές, δημοσιεύουμε ένα άρθρο το οποίο συνέγραψε ο Πολύδωρας Δρόσος - Παλαιός διεθνείς διαιτητής - την οποία συμπτωματικά παρέδωσε στο palema.gr κατά την διάρκεια των αγώνων αυτών, τον οποίο και ευχαριστούμε από καρδιάς.

Είναι σίγουρα πολλές και διαφορετικής φύσεως οι ενέργειες και οι δράσεις που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε την υγεία μας. Ποια όμως ενέργεια θα μας προσέφερε μεγαλύτερο όφελος αν μπορούσαμε να τις κατατάξουμε με κάποιο τρόπο;

Η ιδεατή ιατρική προσέγγιση θα ήταν αυτή που θα μπορούσε κατά την εφαρμογή της τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία να εντοπίσει και να διαχειριστεί τον κάθε ασθενή με βάση τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Κάθε χρόνο 3.400.000 άνθρωποι πεθαίνουν στον κόσμο από την ανεπάρκεια του νερού ή από την κακή ποιότητά του. Στο παρών άρθρο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το νερό από την σκοπιά κάποιων χαρακτηριστικών ιδιοτήτων του (σχετικά αφανών) και κατ΄ επέκταση εφαρμογών του που όπως θα δούμε δεν έχουν να κάνουν μόνο με την πόση του...

Μια πολλή ενδιαφέρουσα Διδακτορική Διατριβή του Νικήτα Νομικού με θέμα "Οι αθλητικές κακώσεις κατά την διάρκεια των γυμνικών αγώνων στην αρχαιότητα" μπορείτε να διαβάσετε στην διαδικτυακή της δημοσίευση.

Σχέση αναπνοής - μυοσκελετικού συστήματος

Γράφτηκε από τον Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 00:01

Η λειτουργία της αναπνοής, αποτελεσματικός τρόπος αναπνοής και προβλήματα που ανακύπτουν σε σχέση με το μυοσκελετικό σύστημα.

Σουπερμαντολίνη

Γράφτηκε από τον Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 00:54

Πολύς ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες γύρω από τον Άρμστρονγκ και το θέμα του ντόπινγκ. Ο, επί χρόνια, πολυνίκης αθλητής της ποδηλασίας και κατά πολλούς ο κορυφαίος ποδηλάτης της γενιάς του, τουλάχιστον, αποδείχτηκε ότι έπαιρνε απαγορευμένες ουσίες καθ' όλη την αθλητική του σταδιοδρομία. Μάλιστα, το παραδέχτηκε και ο ίδιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο Άρμστρονγκ υποστήριξε, κιόλας, πως δεν θεωρεί απάτη τη χρήση αναβολικών!

Εξασθένιση μυών σε άτομα με αρθρίτιδα του γόνατος

Γράφτηκε από τον Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 18:05

Μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Sports Health, επανεξετάζει τις βλάβες των μυών που σχετίζονται με την αρθρίτιδα του γόνατος και διάφορους παράγοντες που σχετίζονται με βλάβες των μυών και την αρθρίτιδα στο γόνατο.

Google+

 

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31