Πολίτες ή οπαδοί;

Facebook και palema.gr Twitter και palema.gr GooglePlus και palema.gr RSS και palema.gr

Είστε εδώ:Αρχική»Ειδήσεις»Πάλη»Τελευταίες προτάσεις για βελτίωση του αθλήματος - Δέκα κατηγορίες βάρους και διήμερη διάρκεια αγώνων

Τελευταίες προτάσεις για βελτίωση του αθλήματος - Δέκα κατηγορίες βάρους και διήμερη διάρκεια αγώνων

Γράφτηκε από τον  Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Το λογότυπο της UWW. Το λογότυπο της UWW. United World Wrestling

Η United World Wrestling ανακοίνωσε στις 17 Μαρτίου αρκετές βελτιώσεις στο άθλημα της πάλης. Οι αλλαγές αφορούν στην αύξηση του αριθμού των κατηγοριών βάρους ανά στυλ και την εφαρμογή διήμερης διάρκειας των αγώνων και όχι της μίας ημέρας όπως ισχύει έως τώρα.

Οι εισηγήσεις για τις αλλαγές έγιναν από την τεχνική επιτροπή της UWW και ψηφίστηκαν από τα μέλη του ΔΣ της United World Wrestling.

Ο αριθμός των κατηγοριών βάρους ανά στυλ θα αυξηθεί από 8 σε 10. Η επιλογή των κατηγοριών θα γίνει με γνώμονα τις συστάσεις από διάφορες επιτροπές, τις εθνικές ομοσπονδίες, τα μέλη του Προεδρείου και των αθλητών. Το προεδρείο θα οριστικοποιήσει τις νέες κατηγορίες βάρους για τους ενήλικες, Κ-23 και των εφήβων/νεανίδων κατά τη συνάντησή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 στο Παρίσι. Οι νέες κατηγορίες βάρους θα έρθουν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Η μορφή της διήμερης διάρκειας των αγώνων θα υποβληθεί σε δοκιμή κατά την διάρκεια του Πανευρωπαϊκού και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος παίδων και κορασίδων τον Ιούλιο και Σεπτέμβριο αντίστοιχα. Εάν οι δοκιμές αποδειχθούν επιτυχείς, τότε η νέα μορφή των αγώνων θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2018. Σε αυτήν την περίπτωση οι αθλητές θα ζυγίζονται το πρωί των αγώνων της πρώτης ημέρας, ενώ κατά την ζύγιση της δεύτερης ημέρας θα υπάρχει ανοχή δύο κιλών. Εώς τώρα είναι σε ισχύ η ζύγιση μία ημέρα πριν με τους αγώνες να τελειώνουν σε μία ημέρα.

Η διήμερο μορφή θα περιορίσει την ακραία απώλεια βάρους και θα επιτρέψει την ποιοτική βελτιωμένη των τελικών αναμετρήσεων του εκάστοτε τουρνουά.

"Οι δρομολογημένες αυτές βελτιώσεις θα φέρουν απίστευτα αποτελέσματα στο το άθλημα της πάλης", δήλωσε ο πρόεδρος της UWW, Νέναντ Λάλοβιτς. "το άθλημά μας δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερο, και πιστεύω ότι με τις νέες κατηγορίες και τη βελτιωμένη μορφή των αγώνων θα δούμε συνεχή αύξηση σε συμμετοχή, σε υποστήριξη και τηλεθέαση. Πιστεύω επίσης ότι αυτοί οι νέοι κανόνες θα ενθαρρύνουν επίσης υγιέστερους παλαιστές."

Για να βοηθήσει στον διαχωρισμό των υψιλού επιπέδου αθλητών το προεδρείο της UWW ψήφισε επίσης να δημιουργηθεί ένα αντικειμενικό ετήσιο σύστημα αξιολόγησης και κατάταξης των αθλητών/τριών. Το σύστημα κατάταξης θα είναι επίσης η βάση για τον καθορισμό της κορυφαίας τετράδας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017, η κατάταξη θα προέλθει από ένα συνδυασμό της απόδοσης ενός παλαιστή στο Ρίο Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2016, και τα Ηπειρωτικά Πρωταθλήματα του 2017.

Επίσης διάφορα τουρνουά αξιολόγησης μπορεί να προστεθούν κατά το επόμενο έτος.

Το σύστημα βαθμολόγησης των παλαιστών σε διεθνής διοργανώσεις έχουν επίσης προσαρμοστεί έτσι ώστε να αντανακλά καλύτερα την απόδοση σε εθνικό επίπεδο στα ηπειρωτικά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Το προεδρείο πέρασε επίσης πολλές μικρές προσαρμογές στον κανονισμό του αθλήματος σε όλα τα στυλ για πιο αποτελεσματικά τιμωρία της παθητικότητας και να ενθαρρύνει την ενεργητική πάλη. Οι προσαρμογές του κανονισμού θα είναι σε ισχύ για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 την επόμενη εβδομάδα στην Ουγγαρία. Ανακοινώθηκε επίσης, ότι το στυλ της ελληνορωμαϊκής θα υποβληθεί σε μια μελέτη σχετικά με την αποτελεσματικότητα της διατεταγμένης κάτω θέσης στα δύο επερχόμενα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μετά από αυτές τις διοργανώσεις θα ακολουθήσει άμεση αναθεώρηση από την Τεχνική Επιτροπή και θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Ανακοινώσεις σχετικά με παραβάσεις του κανονισμού αντιντόπινγκ θα ανακοινωθούν σύντομα. Ξεκινώντας από το 2018 κάθε αθλητής που θα βρεθεί θετικός κατά τη διάρκεια μιάς διοργάνωσης θα ακυρώνει την επίδοση όλης της ομάδας στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η αίτηση για περισσότερες κάμερες ανά παλαίστρα κατά τη διάρκεια σημαντικών διοργανώσεων έγινε επίσης δεκτή. Οι επιπλέον κάμερες θα επιτρέψουν στους διαιτητές καλύτερη διαχείριση των ενστάσεων.

Η εγκύκλιος με επιπλέον λεπτομέρειες στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Πηγή: unitedworldwrestling.org

Σχόλια
Κουκλίδης Χαράλαμπος

Διαχειριστής του www.palema.gr, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής πάλης στον Παλαιστικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας ὁ Ἠμαθίων.

Ιστότοπος: www.palema.gr

Google+

 

Ημερολόγιο άρθρων

« Οκτώβριος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31