Πολίτες ή οπαδοί;

Facebook και palema.gr Twitter και palema.gr GooglePlus και palema.gr RSS και palema.gr

Είστε εδώ:Αρχική»Ειδήσεις»Πάλη»Η πάλη στο 2ο Summer School του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η πάλη στο 2ο Summer School του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Γράφτηκε από τον  Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Φωτογραφία από το 2ο Summer School του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Φωτογραφία από το 2ο Summer School του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Α.Π.Σ. Τρίκαλα

Ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά, ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών και γυμνασίων.

Στόχος του προγράμματος ήταν τα παιδιά μέσα από την ενασχόλησή τους με αθλητικές (Τοξοβολία, Κρίκετ, Μπάντμιντον, Τέννις, Αθλοπαιδιές, Πάλη κ.α.) και παιγνιώδεις επιστημονικές δραστηριότητες (παιδαγωγικά παιχνίδια, δημιουργικό παραμύθι, φτιάχνω το κολατσιό μου, ζωγραφική κ.α.) να εκπαιδευτούν βιωματικά σε θέματα σχετικά με: το σώμα τους, την υγιεινή διατροφή, τη δια βίου άσκηση, τις δεξιότητες ζωής και το περιβάλλον.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις (με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση) σχετικές με την άσκηση, τη διατροφή και την υγεία των παιδιών.

Τέλος, αξιολογήθηκαν επιλεγμένοι δείκτες: α. υγείας (ορθοσωμικός έλεγχος, δείκτες παχυσαρκίας κ.α.), β. φυσικής κατάστασης (ισορροπία, ευλυγισία, δύναμη, αντοχή κ.α.) και γ. διατροφικών συνηθειών (προσήλωση στο πρότυπο μεσογειακής διατροφής κ.α.) των παιδιών.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 19 Ιουνίου 2017 και 1 Ιουλίου 2017.

IMG 1549

Στο Summer School συμμετείχε και η πάλη με υπεύθυνο τον Νίκο Τσιακάρα και τους συνεργάτες του ΚΦΑ, Παναγιώτη Καλόγηρο, Ηλία Σιούτα, καθώς επίσης και τους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα (και αθλητές πάλης) Χρήστο Αρότσιο και Γιώργο Τσιακάρα.

http://www.healthykids.gr/summerschool/

Για το Summer School

Νίκος Τσιακάρας

Πηγή: ΑΠΣ Τρίκαλα

Σχόλια

Google+

 

Ημερολόγιο άρθρων

« Νοέμβριος 2017 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30