palema.gr Ειδήσεις Εκπληκτική εμφάνιση του «Α.Π.Ο. Ρεθύμνου»

Εκπληκτική εμφάνιση του «Α.Π.Ο. Ρεθύμνου»

2

Μαρ
2018

Εκπληκτική εμφάνιση του «Α.Π.Ο. Ρεθύμνου» με επτά 1ες, δύο 2ες και δύο 3ες θέσεις αναδείχτηκε 1ος σύλλογος στο πανελλήνιο τουρνουά ελευθέρας πάλης γεννηθέντες 2006-2011 που έγινε στην Αθήνα με ρεκόρ νίκες (18 νίκες 6 ήττες).

Συγκεκριμένα ο Καραβάνος Νίκος πήρε άνετα την πρώτη θέση χωρίς να χάσει πόντο όπως ήταν αναμενόμενο. Ο Μαριδάκης Μανώλης μετά από 2 συγκλονιστικούς αγώνες κατέκτησε την πρώτη θέση. Ο Ντόνης Γρηγόρης όπως και στο προηγούμενο τουρνουά πήρε την πρώτη θέση. Το νέο ταλέντο Σκουλούδης Κωνσταντής πήρε την πρώτη θέση χωρίς να χάσει πόντο. Ο Μακρυδάκης Νίκος αν και ταλαιπωρημένος από ίωση για άλλη μια φορά κατέκτησε την πρώτη θέση. Ο Βεργιτσάκης Δαμιανός έκανε την έκπληξη με πρώτη θέση ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή με παραδειγματική συνέπεια.

Η Καραβάνου Βάσω για άλλη μια φορά κατέκτησε την πρώτη θέση αν και πάλεψε μια κατηγορία πάνω (ήταν 33,5 και πάλεψε στα 38 κιλά) και με μεγαλύτερες αθλήτριες. Ο μικρούλης του συλλόγου Κυριακάκης Γιώργος πήρε την δεύτερη θέση μετά από μεγάλη μάχη για την πρώτη (πάλεψε και αυτός με μεγαλύτερους αθλητές). Ο Σοφιανός Στάθης στην παρθενική του εμφάνιση συγκλόνισε με την δεύτερη θέση με έναν καταπληκτικό αγώνα που έληξε 10-0 στο 1ο ημίχρονο. Η Μακρυδάκη Ιωάννα πήρε την τρίτη θέση αλλά σίγουρα μπορούσε παραπάνω ενώ και αυτή πάλεψε με μεγαλύτερες αθλήτριες.

Τέλος άξιος συγχαρητηρίων είναι ο Κυριακάκης Ηρακλής που πήρε την τρίτη θέση αν και είναι στους κορυφαίους την Ελλάδα, αλλά λόγο συνθηκών αναγκάστηκε να παλέψει δύο κατηγορίες πάνω (ήταν 24,5 και πάλεψε στα 32 κιλά) και με μεγαλύτερους αθλητές.

Ακολουθούν συνοπτικά τα αποτελέσματα.

Ηλικία 7-8 ετών:
26 κιλά – Ντόνης Γρηγόρης 1ος
29 κιλά – Σκουλούδης Κωνσταντής 1ος
23 κιλά – Κυριακάκης Γιώργος 2ος

Ηλικία 9-10 ετών:
32 κιλά – Μακρυδάκης Νίκος 1ος
26 κιλά – Βεργιτσάκης Δαμιανός 1ος
45 κιλά – Σοφιανός Στάθης 2ος
32 κιλά – Κυριακάκης Ηρακλής 3ος

Ηλικία 11-12 ετών:
43 κιλά – Καραβάνος Νίκος 1ος
54 κιλά – Μαριδάκης Μανώλης 1ος

Ηλικία 9-10 ετών (κορίτσια):
38 κιλά – Καραβάνου Βάσω

Ηλικία 11-12 ετών (κορίτσια):
39 κιλά – Μακρυδάκη Ιωάννα

Η πρόεδρος Αντωνία Παπαδάκη, ο προπονητής Καραβάνος Μανώλης και το Δ.Σ. του «Α.Π.Ο.Ρ» θέλουν να ευχαριστήσουν του γονείς των παιδιών για την συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και υποσχόμαστε ότι θα ανταποδώσουμε δίνοντας στα παιδιά υγεία ευεξία αυτοπεποίθηση και τις καλύτερες βάσεις για το μέλλον.

«Αρωγός στην προσπάθειά μας είναι η κορυφαία εταιρία ενέργειας της χώρας μας ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ καθώς με τη χορηγία της ο σύλλογος προμηθεύτηκε αγωνιστικό ταπί που ικανοποιεί τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης-UWW. Πρόκειται για την πρώτη ολυμπιακή παλαίστρα που παραλαμβάνεται από Αθλητικό Σωματείο της Πάλης στο νησί που γέννησε το άθλημα αυτό.

Την χορηγία της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ ακολούθησε και η γερμανική κατασκευάστρια εταιρία J. Foedeak gmbh όπου μας απέστειλε επίσης καναβάτζο μεγέθους 6χ6 μέτρα για τις προπονήσεις μας και για την επίδειξη του αθλήματος σε σχολεία και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Τώρα που είμαστε στην κορυφή θέλει ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση και στήριξη από όλους τους εμπλεκόμενους, καθώς οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Υπάρχει ήδη δέσμευση για δεύτερη αγωνιστική παλαίστρα καθώς επίσης διαπιστώνεται και η ανάγκη για χώρους στέγασης των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ που θα μπορούν να υποδεχτούν νέους αθλητές και θα καλύπτουν τις ανάγκες του αθλήματος.

Ο «Α.Π.Ο.Ρ» εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τις εταιρίες ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΕΛΛΑΣ και ANEK LINES & BLUE STAR για την βοήθεια τους προς το σύλλογο μας, ενώ επόμενος στόχος είναι η διεξαγωγή αγώνων Πάλης στην πόλη μας. Η διεξαγωγή των αγώνων θα αναδείξει το Ρέθυμνο και συνάμα θα δώσει την ευκαιρία στους κρητικούς παλαιστές να παλέψουν στην έδρα τους κοντά στις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους.

Το άθλημα της Πάλης θα γίνει αναγνωρίσιμο και θα έρθει πιο κοντά στον κόσμο του Ρεθύμνου όπου ελπίζουμε να βρει πάλι την αίγλη που του αξίζει και να μας κάνει να νιώσουμε περήφανους κάτι που το χρειαζόμαστε ως κοινωνία, ως παλαιστές και ως παράγοντες».

Με τιμή

Αντωνία Παπαδάκη
Πρόεδρος Δ.Σ. Α.Π.Ο. Ρεθύμνου

Comments

Εκπληκτική εμφάνιση του «Α.Π.Ο. Ρεθύμνου»