Νερατζής Μητρόπουλος

Η ποτοποιΐα εμφανίστηκε στις Σέρρες στα τέλη του 19ου αιώνα και η παράδοση συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το ούζο αρωματίζεται με γλυκάνισο και μοσχοκάρυδο. Το κρασί επηρεάζεται από το μικροκλίμα της πεδιάδας του Στρυμόνα.

Πρόσφατα ο 51χρονος Νερατζής Μητρόπουλος, πρώην προπονητής της Εθνικής Ομάδας πάλης το 2004 και ιδιοκτήτης μικρής οικογενειακής οινοποιίας, ψάχνοντας σε ένα προπολεμικό αμπέλι, στην περιοχή της Νιγρίτας, ανακάλυψε τη χαμένη για χρόνια ποικιλία “Kόνιαρος“.

“Στείλαμε την ποικιλία στο ινστιτούτο Αμπέλου στη Γαλλία. Διαπίστωσαν ότι η ποικιλία είναι μη καταγεγραμμένη και χαμένη στον χρόνο” λέει ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος μπόλιασε την ποικιλία στα αμπέλια του και απέκτησε φανατικό κοινό Ελλήνων και ξένων. «Στέλνουμε επιλεκτικά σε πελάτες, αλλά και σε κάβες στο Μόναχο» λέει. Ένα μπουκάλι «Κόνιαρος» από το κτήμα του κ. Μητρόπουλου κοστίζει 40 ευρώ.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Τα Νέα” – Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα