Προτάσεις τροποποίησης των κανονισμών πάλης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008

Σχετικά με την πρόσκλησή σας, της 7ης Απριλίου 2008 για τις προτάσεις σε πιθανές τροποποιήσεις στους ισχύοντες κανονισμούς πάλης, που θα ισχύσουν μετά από τους ολυμπιακούς αγώνες του 2008, θα επιθυμούσα να προτείνω τα εξής:

1. Ένας αθλητής δεν πρέπει να έχει περισσότερες από 4 αναμετρήσεις ανά ημέρα. Αυτό γιατί πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι κανένας αθλητής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ακραίες φυσιολογικές απαιτήσεις περισσότερων από 4 διαδοχικών αναμετρήσεων. Πιο συγκεκριμένα έχει διαπιστωθεί ότι περισσότερες από 4 αναμετρήσεις μέσα στην ίδια ημέρα προκαλούν ουσιαστικές φλεγμονώδεις αντιδράσεις που οδηγούν στην σοβαρή επιδείνωση της επίδοσης του αθλητή στην 5η αναμέτρηση. Δεδομένου ότι όλες οι αναμετρήσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν κατά του προγράμματος μιας ημέρας, η μείωση του αριθμού των παιχνιδιών ανά αθλητή σε 4 (από τα 5 παιχνίδια που ισχύον σήμερα), πρέπει να συνοδευτεί από τη μείωση των αθλητών ανά διοργάνωση σε 16 αθλητές για κάθε κατηγορία βάρους.

2. Για να διαχειριστεί ο αριθμός των 16 αθλητών σε κάθε κατηγορία βάρους, ανά διοργάνωση, προτείνω για τα ηπειρωτικά και παγκόσμια πρωταθλήματα, οι πρώτες έξι (6) ομάδες του προηγούμενου έτους να μετάσχουν στο πρωτάθλημα του επόμενου έτους με πλήρη ομάδα, χωρίς να πρέπει να περάσουν από προκριματικό στάδιο. Οι υπόλοιποι 10 αθλητές θα προέλθουν από προκριματικά τουρνουά. Για τα Ηπειρωτικά Πρωταθλήματα (2) ηπειρωτικά προκριματικά τουρνουά θα πραγματοποιούνται σε κάθε ήπειρο. Οι πρώτοι πέντε (5) αθλητές από κάθε τουρνουά θα προκρίνονται για το Ηπειρωτικό Πρωτάθλημα. Για τα παγκόσμια πρωταθλήματα, δύο (2) παγκόσμια προκριματικά τουρνουά θα διοργανώνονται σε χώρες που θα καθορίζονται από τη FILA. Με τον τρόπο αυτό, οι αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε έξι (6) τουρνουά ετησίως (δύο Ηπειρωτικά προκριματικά τουρνουά, Ηπειρωτικό Πρωτάθλημα, δύο Παγκόσμια προκριματικά τουρνουά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα). Αυτό θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και την προώθηση της πάλης και θα βελτιώσει την ποιότητα του παγκόσμιου πρωταθλήματος επειδή θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή μόνο των καλύτερων αθλητών του κόσμου.

3. Η διάρκεια κάθε παιχνιδιού προτείνεται να παραμείνει ως έχει με 3 περιόδους των δύο λεπτών η καθεμία. Αυτό επειδή προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι τα περισσότερα από τα σημεία έχουν κερδιθεί στο παρελθόν κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων λεπτών του παιχνιδιού, ανεξάρτητα από τη διάρκεια των περιόδων (παραδείγματος χάριν 2 περίοδοι 3 λεπτών κάθε μια, ή 1 συνεχόμενο 5-λεπτο) (Barbas, Aggelousis, Taxildaris, 2001).

4. Εντούτοις, η διάρκεια του διαλείμματος μεταξύ των περιόδων πρέπει να αυξηθεί σε ένα (1) λεπτό, αντί των 30 δευτερολέπτων που είναι σε ισχύ. Προτείνετε το 1 λεπτο διάλειμμα, γιατί είναι απαραίτητο για την επαρκή αποκατάσταση των βιολογικών συστημάτων του αθλητή, για να μπορεί να είναι αρκετά ανταγωνιστικός κατά τη διάρκεια της επόμενης περιόδου. Το μονόλεπτο ελάχιστο διάλειμμα είναι απαραίτητο για τον αθλητή έτσι ώστε να επιτύχει μια υψηλότερη αντικατάσταση του ενεργειακού αποθέματος (Τριφωσφορικής Αδενοσίνης ATP, Φωσφοκρεατίνης CP) προκειμένου να αποδώσει καλύτερα στην επόμενη περίοδο (Barbas, Fatouros, Taxildaris, 2004). Το διάλειμμα αυτό θα παράσχει επίσης αυξανόμενο χρόνο για διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμετάδοσης.

5. Οι κανόνες όσων αφορά τον νικητή πρέπει επίσης να αλλάξουν, για να καταστήσουν τους αγώνες πιο θεαματικούς. Πιο συγκεκριμένα, προτείνω οι αθλητές να παλεύουν στην όρθια θέση κατά τη διάρκεια των 2 λεπτών σε κάθε μια από τις τρεις περιόδους. Στο τέλος της πρώτης περιόδου, εάν και οι δύο αθλητές έχουν τον ίδιο αριθμό σημείων, οι κανόνες που είναι σε ισχύ να εφαρμοστούν. Εντούτοις, εάν το αποτέλεσμα, στο τέλος της πρώτης περιόδου, είναι 0 – 0, κατόπιν ο αθλητής με το κόκκινο μαγιό θα είναι ο πρώτος που θα δέσει στην κάτω θέση (parter). Αυτό θα περιορίσει τον παράγοντα διαιτητές. Εάν ο αθλητής με το κόκκινο μαγιό δεν καταφέρει να κερδίσει κάποιο σημείο, ο αντίπαλος του θα κερδίσει την περίοδο. Στο τέλος της δεύτερης περιόδου, εάν και οι δύο αθλητές έχουν τον ίδιο αριθμό σημείων, οι κανόνες σε ισχύ να εφαρμοστούν. Εντούτοις, εάν το αποτέλεσμα, στο τέλος της δεύτερης περιόδου, είναι 0 – 0, ο αθλητής με το μπλε μαγιό θα δέσει στην κάτω θέση (parter). Εάν ο αθλητής με το μπλε μαγιό δεν κερδίσει κάποιο σημείο, ο αντίπαλός του θα κερδίσει την περίοδο. Σε περίπτωση τρίτης περιόδου, εάν και οι δύο αθλητές έχουν τον ίδιο αριθμό σημείων στο τέλος της τρίτης περιόδου, οι κανόνες που είναι αυτή την περίοδο σε ισχύ θα εφαρμοστούν. Εντούτοις, εάν το αποτέλεσμα, στο τέλος της τρίτης περιόδου, είναι 0 – 0, τότε και οι δύο αθλητές θα αποκλεισθούν από τους αγώνες. Αυτός ο νέος κανόνας θα αναγκάσει και τους δύο αθλητές για να παλέψουν πιο ενεργά κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου.

6. Τέλος, προτείνω ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας (μικρόφωνο και ακουστικά) για τους διαιτητές και την επιτροπή των διαιτητών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πράγμα που θεωρώ ότι είναι ζωτικής σημασίας για την υψηλότερη αξιοπιστία και ταχύτερη αποτελεσματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα
Διαβάστε περισσότερα

Τρία μετάλλια για τους πρωταθλητές του Αρχέλαου Κατερίνης σε διεθνές τουρνουά της Σερβίας

Επέστρεψαν οι Πρωταθλητές του Αρχελάου Κατερίνης από το Βελιγράδι όπου το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά…
Διαβάστε περισσότερα

Α’ προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων Β’ 2017 – Αποτελέσματα ελληνορωμαϊκής

Στο Κλειστό Γυμναστήριο του Π.Σ. “Καραγιάννης” στον Ευρωπό του Κιλκίς, φιλοξενήθηκε την Κυριακή 02 Μαρτίου η Α’ προκριματική…