Τροποποιήσεις των κανονισμών που θα ισχύσουν στο Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων του 2017

Αναδημοσιεύουμε τις τροποποιήσεις άρθρων του κανονισμού του αθλήματος της πάλης που θα ισχύσουν στο Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων που διεξάγονται στο Σαράγιεβο και την Αθήνα αντίστοιχα.

Οι αλλαγές υπέπεσαν στην αντίληψή μας καθώς ανατρέξαμε στο πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων, και δημοσιεύονται για την ενημέρωση των προπονητών/τριών και των αθλητών/τριών που θα αγωνιστούν. Η μετάφραση του κειμένου έγινε από τον γράφοντα και δεν αποτελεί επίσημη μετάφραση του κανονισμού, για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με την Ομοσπονδία.

Στο κείμενο που ακολουθεί: Με έντονη γραφή αναγράφονται αυτά που προστέθηκαν στον κανονισμό του αθλήματος, σε παρένθεση και με πλάγια γραφή όσα αφαιρούνται από τα αντίστοιχα άρθρα του κανονισμού και δεν ισχύουν πια.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Άρθρο 8 – Αγωνιστικό Σύστημα

Οι αγωνιστικές αναμετρήσεις διεξάγονται με το σύστημα του άμεσου αποκλεισμού με την χρήση ιδανικού αριθμού παλαιστών, δηλαδή 4, 8, 16, 32, 64, κλπ. Εάν δεν υπάρχει ιδανικός αριθμός παλαιστών σε μια κατηγορία, θα λάβουν χώρα προκριματικές αναμετρήσεις. Η αντιστοίχιση-ζευγάρωμα πραγματοποιείται με την μέθοδο των τυχαίων αριθμών. Όλοι οι παλαιστές που έχασαν από τους δύο φιναλίστ της κατηγορίας έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε επαναληπτικές αναμετρήσεις (repechage). Υπάρχουν δύο χωριστοί όμιλοι επαναληπτικών αναμετρήσεις (repechage): ένας όμιλος παλαιστών οι οποίοι ηττήθηκαν από τον πρώτο φιναλίστ, και ένας δεύτερος όμιλος παλαιστών οι οποίοι ηττήθηκαν από τον δεύτερο φιναλίστ. Οι επαναληπτικές αναμετρήσεις (repechage) ξεκινούν με τους παλαιστές που έχασαν στον πρώτο γύρο, συμπεριλαμβανομένων των αναμετρήσεων, για την συμπλήρωση του ιδανικού αριθμού εναντίον ενός από τους δύο φιναλίστ μέχρι τους ηττημένους στην ημιτελική φάση. Οι νικητές των δύο ομίλων επαναληπτικών αναμετρήσεις (repechage) θα λάβουν τα χάλκινα μετάλλια.
Κάθε κατηγορία βάρους αγωνίζεται σε δύο ημέρες. (αφαιρείτε από το κείμενο το – αρχίζει και τελειώνει σε μια μέρα. Κάθε κατηγορία ζυγίζεται και περνά από ιατρικό έλεγχο). Η κλήρωση πραγματοποιείται μια ημέρα πριν από την έναρξη της αντίστοιχης κατηγορίας το αργότερο.

Ο ιατρικός έλεγχος και η πρώτη ζύγιση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της πρώτης ημέρας της αντίστοιχης κατηγορίας βάρους. Οι προκριθέντες αθλητές για τους τελικούς και τις επαναληπτικές αναμετρήσεις θα ζυγίζονται και πάλι το επόμενο πρωϊνό, κατά την δεύτερη ημέρα της αντίστοιχης κατηγορίας βάρους. Για αυτή τη δεύτερη ζύγιση θα υπάρχει ανοχή 2 κιλών.
Οι αγώνες διεξάγονται με τον ακόλουθο τρόπο:

Πρώτη μέρα:

  • Προκριματικοί γύροι
  • Γύροι αποκλεισμού

Δεύτερη μέρα:

  • επαναληπτικές αναμετρήσεις-repechage
  • Τελικές αναμετρήσεις

Εάν υπάρχουν λιγότεροι από 6 παλαιστές σε μια κατηγορία βάρους, θα διεξαχθεί η σκανδιναβική μέθοδος-Nordic δηλαδή όλοι εναντίον όλων. Στην περίπτωση αυτή, ο τελευταίος γύρος θα διεξαχθεί την δεύτερη μέρα.

Παράδειγμα αγώνων με άμεσο αποκλεισμό
Ας πάρουμε το παράδειγμα αγώνων μιας κατηγορίας βάρους με 22 παλαιστές. Οι 22 παλαιστές τραβούν τυχαία έναν αριθμό ο οποίος καθορίζει τη σειρά έναρξης. Στο παράδειγμά μας, έχουμε 6 παλαιστές που υπερβαίνουν τον ιδανικό αριθμό των 16. Ο προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί από τους 6 παλαιστές που τράβηξαν το μεγαλύτερο αριθμό μετά από το 16, δηλαδή 17, 18, 19, 20, 21 και 22 και από 6 παλαιστές που τράβηξαν τυχαία τους αριθμούς 16, 15, 14, 13, 12, 11. Σύμφωνα με την αρχή ζευγαρώματος με τη σειρά των τυχαίων αριθμών, οι αγώνες γίνονται με τον ακόλουθο τρόπο:

Οι δέκα πρώτοι παλαιστές -η οκτάδα του 1ου ομίλου και οι πρώτοι δύο του 2ου ομίλου- είναι buy και ο προκριματικός γύρος διεξάγεται από τους ακόλουθους παλαιστές:

  • Αριθμός 11 έναντι αριθ. 12, αριθμός αγώνα 1,
  • Αριθμός 13 έναντι αριθμού 14, αριθμός αγώνα 2,
  • Αριθμός 15 έναντι αριθ. 16, αριθμός ταιριάσματος 3,
  • Αριθμός 17 έναντι αριθ. 18, αριθμός αγώνα 4,
  • Αριθμός 19 έναντι αριθμού 20, αριθμός αγώνα 5, και
  • Αριθμός 21 έναντι αριθμού 22, αριθμός αγώνα 6

Οι νικητές αυτών των 6 αναμετρήσεων έχουν προκριθεί για τον επόμενο γύρο του άμεσου αποκλεισμού.

Έχουμε έτσι τον ιδανικό αριθμό των 16 παλαιστών μετά τον προκριματικό γύρο. Οι 16 παλαιστές που αγωνίζονται για στους γύρους του άμεσου αποκλεισμού είναι οι 10 παλαιστές που τραβούσαν τους αριθμούς από το 1 έως το 10 και οι 6 παλαιστές που κέρδισαν τους αγώνες προκριματικού αριθ. 12, 13, 15, 17, 19 και 22 (για να φθάσουν στον αριθμό 16). Σύμφωνα με την αρχή αντιστοίχισης-ζευγαρώματος με τη σειρά των τυχαίων αριθμών, ο πρώτος γύρος αποκλεισμού λαμβάνει χώρα με τον ακόλουθο τρόπο:

  • Αριθμός 1 έναντι αριθμού 2, αριθμός αγώνα 1,
  • Αριθμός 3 έναντι αριθμού 4, αριθμός αγώνα 2,
  • Αριθμός 5 έναντι αριθ. 6, αριθμός αγώνα 3,
  • Αριθμός 7 έναντι αριθ. 8, αριθμός αγώνα 4,
  • Αριθμός 9 έναντι αριθμού 10, αριθμός αντιστοίχισης 5,
  • Αριθμός 12 έναντι αριθ. 13, αριθμός αγώνα 6,
  • Αριθμός 15 έναντι αριθμού 17, αριθμός αγώνα 7, και
  • Αριθμός 19 έναντι αριθμού 22, αριθμός αγώνα 8

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, όλοι οι παλαιστές που χάνουν από τους δύο φιναλίστ θα συμμετάσχουν στον γύρο των επαναληπτικών αναμετρήσεων-repechage. Οι παλαιστές που έχασαν π.χ. από τον φιναλίστ αριθ. 5 είναι οι εξής:

  • Αριθμός 6 (ηττημένος 1ου γύρου)
  • Αριθμός 7 (ηττημένος 2ου γύρου)
  • Αριθμός 3 (ηττημένος 3ου γύρου)

Οι παλαιστές που έχασαν από τον φιναλίστ αριθ. 15 είναι οι:

  • Αριθμός 16 (ηττημένος προκριματικού γύρου)
  • Αριθμός 17 (ηττημένος 1ου γύρου)
  • Αριθμός 19 (ηττημένος 2ου γύρου)
  • Αριθμός 12 (ηττημένος 3ου γύρου)

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ

Η φάση των επαναληπτικών αναμετρήσεων-repechage αρχίζει με τους παλαιστές που έχασαν από τους φιναλίστ στο χαμηλότερο επίπεδο (νωρίτερα).*

1ος αγώνας: n° 6 (1ος γύρος ηττημένος) έναντι n° 7 (2ος γύρος ηττημένος)
2ος αγώνας: n° 6 (νικητής του πρώτου αγώνα) με n° 3 (ηττημένος 3ος γύρος)

Ο παλαιστής με αριθ. 6 είναι ο νικητής του 1ου ομίλου της φάσης των επαναληπτικών αναμετρήσεων-repechage που έχασε από τον φιναλίστ με τον αριθμό 5.

Το ίδιο σύστημα ισχύει και για τους παλαιστές που χάνουν από τον φιναλίστ υπ’ αριθμό 15.
1ος αγώνας: αριθ. 16 (προκριματικός γύρος) έναντι αριθ. 17 (ηττημένος πρώτος γύρος)
2ος αγώνας: n° 16 (ο νικητής του 1ου αγώνα) έναντι αριθ. 19 (ηττημένος 2ος γύρος)
3ος αγώνας: n° 16 (2ος νικητής) έναντι 12 (3ος γύρος χαμένος)

Ο αγωνιζόμενος αριθ. 16 είναι ο νικητής του 2ου ομίλου της φάσης των επαναληπτικών αναμετρήσεων-repechage που έχασε από τον φιναλίστ με τον αριθμό 15.

*Οι επαναληπτικοί γύροι-repechage ξεκινούν ακολουθώντας τον αριθμό των παλαιστών στο πάνω και κάτω βραχίονα. Όσον αφορά το παραπάνω παράδειγμα, το repechage (κάτω βραχίονας) του 2ου ομίλου έχει 4 παλαιστές και του 1ου ομίλου (άνω βραχίονα) έχει 3 παλαιστές. Στη συνέχεια, η πρώτη επαναληπτική αναμέτρηση θα ξεκινήσει από τον 2ο όμιλο των repechage. Αν και οι δύο όμιλοι έχουν τον ίδιο αριθμό παλαιστών, τα repechage θα ξεκινήσουν από τον 1ο όμιλο (άνω βραχίονα).

Οι δύο φιναλίστ των γύρων αποκλεισμού, δηλαδή οι υπ’ αριθμών 5 και 15, συμμετέχουν στην τελική αναμέτρηση για την 1η και 2η θέση.
Οι δύο νικητές των δύο τελευταίων των επαναληπτικών αναμετρήσεων-repechage (αριθ. 6 και αριθ. 16) λαμβάνουν ο καθένας από ένα χάλκινο μετάλλιο. Οι ηττημένοι των δύο τελικών για τα δύο χάλκινα μετάλλια θα κατατάσσονται στην 5η θέση ex aequo (κατά το ορθόν).

Κριτήρια κατάταξης

Από την 7η θέση, οι παλαιστές κάθε κατηγορίας θα ταξινομηθούν ανάλογα με τα σημεία που επέτυχαν και τα κριτήρια κατάταξης που τα διέπουν, ήττα ή εγκατάλειψη, τραυματισμός ή αποκλεισμός.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα ταξινομηθούν με την ανάλυση των ακόλουθων κριτηρίων διαδοχικά:

  • Οι περισσότερες νίκες με “πτώση”
  • Οι περισσότεροι αγώνες λόγω τεχνικής ανωτερότητας
  • Τα περισσότερα θετικά τεχνικά σημεία που σημειώθηκαν σε όλη την διοργάνωση
  • Τα λιγότερα αρνητικά τεχνικά σημεία που έχουν δοθεί σε όλη την διοργάνωση

Εάν η κατάταξη των παλαιστών δεν μπορεί να καθοριστεί με το προαναφερθέντα κριτήρια, η κατάταξη θα γίνει ex aequo (κατά το ορθόν).

Οι παλαιστές που συμμετέχουν στη φάση των επαναληπτικών αναμετρήσεων-repechage θα ταξινομηθούν επίσης σύμφωνα με τα κριτήρια κατάταξης που έχουν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών και των επαναληπτικών αναμετρήσεων.

Κριτήρια κατάταξης για το σκανδιναβικό τουρνουά
Στο σκανδιναβικό τουρνουά, ο παλαιστής με τον μεγαλύτερο αριθμό νικών θα καταταγεί 1ος.
Εάν δύο παλαιστές έχουν ίσο αριθμό νικών, το αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα θα καθορίσει την κατάταξη.

Εάν περισσότεροι από δύο παλαιστές έχουν ίσο αριθμό νικών, η τελευταία από την ex aequo (κατά το ορθόν) ομάδα θα καθοριστεί σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια μέχρι να παραμείνουν μόνο δύο παλαιστές:

  • Τα λιγότερα σημεία κατάταξης
  • Οι λιγότερες νίκες με «Πτώση»
  • Οι λιγότερες νίκες λόγω τεχνικής ανωτερότητας
  • Τα λιγότερα τεχνικά σημεία που σημειώθηκαν σε ολόκληρο τον αγώνα
  • Τα περισσότερα τεχνικά σημεία που έχουν δοθεί σε ολόκληρο την διοργάνωση
  • Ο υψηλότερος αριθμός κλήρωσης

Άρθρο 11 – Ζύγιση

Εάν γίνουν αλλαγές στις οριστικές δηλώσεις συμμετοχής που θα καταχωρηθούν στο λογισμικό «Αθηνά», η ανανεωμένη δήλωση συμμετοχής (αφαιρείτε από το κείμενο το – Η οριστική δήλωση συμμετοχής) θα πρέπει να υποβληθεί στον διοργανωτή από τον αρχηγό αποστολής, χωρίς σφάλμα, το αργότερο έως τις 12.00 μία ημέρα πριν από την 1η ημέρα των αγώνων (αφαιρείτε από το κείμενο το – της ζύγισης) της αντίστοιχης κατηγορίας βάρους. Καμία αλλαγή δεν θα γίνει αποδεκτή μετά το πέρας της προθεσμίας.
Για όλες τις διοργανώσεις, η ζύγιση διεξάγεται κάθε πρωί πριν από την διεξαγωγή των αγώνων της αντίστοιχης, βάση προγράμματος, κατηγορίας βάρους. Το πρώτο πρωϊνό, η ζύγιση διεξάγεται κατά τη διάρκεια του ιατρικού ελέγχου και διαρκεί μία ώρα.
Το δεύτερο πρωϊνό της αντίστοιχης κατηγορίας βάρους μόνο οι παλαιστές που συμμετέχουν στα repechage και στους τελικούς πρέπει να εμφανιστούν στην ζύγιση. Για την 2η αυτή ζύγιση θα υπάρχει ανοχή 2 κιλών.

(Αφαιρείτε από το κείμενο το – Σε όλες τις διοργανώσεις, γίνεται μία μόνο ζύγιση ανά κατηγορία βάρους. Η ζύγιση για κάθε κατηγορία πραγματοποιείται πάντα μία ημέρα πριν από την έναρξη των αγώνων της αντίστοιχης κατηγορίας και διαρκεί 30 λεπτά).
Κανένας παλαιστής δεν μπορεί να γίνει δεκτός στη ζύγιση εάν δεν έχει υποβληθεί σε ιατρική εξέταση. Οι παλαιστές πρέπει να εμφανίζονται στην ιατρική εξέταση και στη ζύγιση έχοντας το διεθνές δελτίου του (την license της UWW) και την διαπίστευσή του. Οι αγωνιζόμενοι θα ζυγίζονται μόνο φορώντας το παλαιστικό τους μαγιό, αφού έχουν εξεταστεί από ειδικευμένους ιατρούς που είναι υποχρεωμένοι να αποκλείσουν οποιονδήποτε παλαιστή παρουσιάζει κίνδυνο εξάπλωσης μεταδοτικής νόσου. Δεν υπάρχει ανοχή βάρους για το παλαιστικό μαγιό.
Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να είναι σε τέλεια φυσική κατάσταση, με τα νύχια τους κομμένα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζύγισης, οι παλαιστές έχουν το δικαίωμα, με τη σειρά, να ανέβουν στην ζυγαριά όσες φορές επιθυμούν.
Οι διαιτητές που είναι υπεύθυνοι για τη ζύγιση πρέπει να ελέγχουν ότι όλοι οι παλαιστές έχουν το βάρος που αντιστοιχεί στην κατηγορία στην οποία έχουν δηλωθεί στην διοργάνωση, ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις του Άρθρου 5 και να ενημερώνουν κάθε παλαιστή για τον κίνδυνο που διατρέχει αν αυτός παρουσιαστεί στην παλαίστρα με την μη προβλεπόμενη ενδυμασία – Επώνυμο και συντομογραφία χώρας (GRE). Οι διαιτητές θα αρνηθούν να ζυγίσουν παλαιστή ο οποίος δεν είναι ορθά ενδεδυμένος.
Οι διαιτητές που είναι υπεύθυνοι για τη ζύγιση θα λάβουν την κατάσταση με τα αποτελέσματα της κλήρωσης και θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν μόνο τους αθλητές που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση.

Άρθρο 12 – Κλήρωση

Οι συμμετέχοντες θα ζευγαρωθούν για κάθε γύρο, σύμφωνα με την αριθμητική σειρά που θα καθορίζεται από τον κλήρο που θα τραβήξουν μια ημέρα πριν από την ημέρα των αγώνων της αντίστοιχης κατηγορίας βάρους, το αργότερο (αφαιρείτε από το κείμενο το – κατά τη διάρκεια της ζύγισης). Η κλήρωση πρέπει να είναι ανοικτή στα δημόσια μέσα ενημέρωσης (αφαιρείτε από το κείμενο το – να γίνεται δημόσια). Το σύστημα διαχείρισης αγώνων της UWW θα χρησιμοποιείται για την κλήρωση (αφαιρείτε από το κείμενο το – την ζύγιση) και την διαχείριση όλων των διεθνών αγώνων που έχουν εισαχθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο της UWW.
Εάν δεν είναι δυνατή η χρήση του συστήματος διαχείρισης αγώνων της UWW, αριθμημένες μάρκες που θα αντιστοιχούν στον αριθμό των (αφαιρείτε από το κείμενο το – εγγεγραμμένων) παλαιστών οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ιατρική εξέταση πρέπει να τοποθετηθούν σε ένα δοχείο, μια τσάντα ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο αντικείμενο. Εάν χρησιμοποιείται διαφορετικό σύστημα κλήρωσης, θα πρέπει να είναι σαφές.
(Αφαιρείτε από το κείμενο το – Ο παλαιστής πρέπει να ζυγιστεί και, όταν αποχωρήσει από την ζυγαριά) Ο αρχηγός αποστολής (ή ο αναπληρωτής του) θα τραβήξει έναν αριθμό για τον αθλητή του (αφαιρείτε από το κείμενο το – τον αριθμό του), βάσει του οποίου θα ζευγαρωθεί. (Αφαιρείτε από το κείμενο το – Αυτός ο αριθμός πρέπει να εισαχθεί αμέσως σε μια πινακίδα που είναι ορατή στο κοινό, καθώς και στην κατάσταση καταχώρησης και ζύγισης). Εάν ο αρχηγός αποστολής (ή ο αναπληρωτής του) δεν είναι εκεί, ο αριθμός του παλαιστή του θα αναληφθεί από τον Τεχνικό Αντιπρόσωπο ή τον υπεύθυνο κλήρωσης.

Σημαντικό: Όταν ο υπεύθυνος για τη ζύγιση και την ανάληψη των κλήρων παρατηρεί ότι υπάρχει σφάλμα στη διαδικασία όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να ακυρώσει την κλήρωση την εν λόγω κατηγορίας. Η κλήρωση για την συγκεκριμένη κατηγορία θα επαναληφθεί με τη σύμφωνη γνώμη του τεχνικού πληρεξουσίου-delegate. Οι διαιτητές είναι υπεύθυνοι για την καταγραφή των αριθμών που έχουν τραβηχτεί (αφαιρείτε από το κείμενο το – από τους παλαιστές) και υπογράφουν και τους καταχωρούν (αφαιρείτε από το κείμενο το – ζύγιση) τον κλήρο στη φόρμα ζύγισης που θα ισχύσει σε περίπτωση διαμαρτυρίας.

Ειδική διαδικασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Ο 1ος και ο 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του προηγούμενου έτους, όποιο και αν είναι, θα τοποθετηθούν στον 1ο και 2ο όμιλο της κατηγορίας αντίστοιχα, πριν από την κλήρωση. Ως εκ τούτου, αυτός/αυτή δεν πρέπει να τραβήξει κλήρο αφού ζυγισθεί. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα τραβήξουν κλήρο για να καθοριστεί το ζευγάρωμα. Για παράδειγμα, σε κατηγορία βάρους 16 ατόμων, ο Χρυσός Μεταλλιούχος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της προηγούμενης χρονιάς σε αυτή την κατηγορία βάρους θα τοποθετηθεί το #1 στο βραχίονα του πάνω ομίλου. Ο Ασημένιος Μεταλλιούχος θα είναι το #9 ή στην κορυφή του κάτω βραχίονα. Αυτές οι θέσεις στο πλαίσιο θα κρατηθούν για εγγραφές έως και 24ρων παλαιστών. Μεταξύ 25 και 31 καταχωρήσεων, ο αριθμός που αντιστοιχεί στην κορυφή του κάτω βραχίονα θα αυξήσει ένα προς ένα με κάθε πρόσθετη καταχώρηση. Ομοίως, σε ένα βραχίονα 32 ατόμων, ο Χρυσός Μεταλλιούχος θα τοποθετηθεί #1 στο πάνω βραχίονα και ο Ασημένιος θα τοποθετηθεί #17 ή πάνω από το κάτω όμιλο. Αυτές οι θέσεις στο βραχίονα θα παραμείνουν σταθερές μέχρι 48 καταχωρήσεις. Μεταξύ 49 και 63 καταχωρήσεων, ο αριθμός που αντιστοιχεί στην κορυφή του κάτω βραχίονα θα αυξηθεί ένα προς ένα με κάθε πρόσθετη καταχώρηση.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μεταφερθούν αυτές οι κερδισμένες θέσεις. Μόνο τα δύο άτομα ονομαστικά, που κέρδισαν τα χρυσά και αργυρά μετάλλια στην αντίστοιχη κατηγορία βάρους, μπορούν να διαχωρισθούν. Εάν και ο χρυσός και ο ασημένιος μεταλλιούχος από το πρωτάθλημα του προηγούμενου έτους αδυνατεί να εκπροσωπήσει τη χώρα του/της, θα εκτελεστεί η συμβατική κλήρωση. Εάν μόνο ένας από τους 2 φιναλίστ είναι συμμετέχων, τοποθετείται στο # 1 σημείο του βραχίονα. Θα βρείτε παρακάτω τη σειρά των κορυφαίων αθλητών ανά όμιλο ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων που εισήχθησαν:
Κατάταξη συμμετεχόντων 1η Θέση – 2η Θέση
1-5 Παλαιστές σκανδιναβικό σύστημα, δεν υπάρχει κορυφαίος/α αθλητής/τρια
6 παλαιστές 1 3
7 παλαιστές 1 4
8-12 παλαιστές 1 5
13 παλαιστές 1 6
14 παλαιστές 1 7
15 παλαιστές 1 8
16-24 Παλέτες 1 9
25 παλαιστές 1 10
26 παλαιστές 1 11

Άρθρο 13 – Αρχική Κατάσταση

Αν ένας ή περισσότεροι παλαιστές δεν παρευρεθούν στη ζύγιση ή είναι βαρύτερος από το δηλωμένο βάρος, οι αντίπαλοί τους θα κερδίσουν τον αγώνα με εγκατάλειψη. (Αφαιρείτε από το κείμενο το – μετά τη ζύγιση, οι παλαιστές ανασυντίθενται σε μια ακριβή σειρά ταξινόμησης από τον χαμηλότερο στον υψηλότερο αριθμό). ΚΑΝΕΝΑ ζευγάρωμα δεν θα γίνει ξανά την ημέρα των αγώνων.

Άρθρο 14 – Ζευγάρωμα αθλητών

Οι παλαιστές πρέπει να ζευγαρώνονται με τη σειρά των αριθμών που έχουν τραβήξει. Πρέπει να καταρτιστεί έγγραφο που να καθορίζει τη σωστή διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα των αναμετρήσεων και πρέπει να παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων.
Το ζευγάρωμα για κάθε γύρο, καθώς και τα αποτελέσματα, καταγράφονται σε έναν πίνακα για χρήση από τους αγωνιζόμενους, οι οποίοι πρέπει να είναι σε θέση να το συμβουλεύονται ανά πάσα στιγμή. Δείτε τον πίνακα που συνοδεύει αυτούς τους κανονισμούς.

Το πρωί της δεύτερης ημέρας της αντίστοιχης κατηγορίας βάρους, οι αθλητές που θα προκριθούν για τα repechage και τους τελικούς θα ζυγιστούν και πάλι (με ανοχή 2 κιλών). Εάν και οι δύο φιναλίστ δεν έχουν το προβλεπόμενο βάρος, θα αντικατασταθούν από τους παλαιστές που έχασαν εναντίον τους στον ημιτελικό. Τα repechage θα παραμείνουν τα ίδια (με έναν γύρο λιγότερο).
Αν ένας από τους φιναλίστ δεν έχει το προβλεπόμενο βάρος, θα αντικατασταθεί από τον παλαιστή που έχασε εναντίον του στον ημιτελικό του ομίλου. Αυτός ο παλαιστής θα αγωνιστεί για το χρυσό μετάλλιο. Το repechage θα παραμείνει ίδιο (μόνο ένας γύρος λιγότερος στον αντίστοιχο όμιλο).
Οι παλαιστές που δεν θα παρευρεθούν στη ζύγιση ή δεν θα έχουν το προβλεπόμενο βάρος κατά τη δεύτερη μέρα της κατηγορίας βάρους τους, θα κατατάσσονται με τους βαθμούς που κέρδισαν κατά την πρώτη μέρα.

Πηγή: Προκήρυξη Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων και κορασίδων 2017 και Προκήρυξη Παγκοσμίου πρωταθλήματος παίδων και κορασίδων 2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα
Διαβάστε περισσότερα

Ο Έλληνας που πόναγε από την πείνα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Σοβιετική Ένωση

Ο Στέλιος Μυγιάκης, σαν σήμερα το 1980, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ελληνορωμαϊκή πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της…