Θεόδωρος Συνοδινός

Υποψηφιότητα Συνοδινού για την προεδρία της ΕΛΟΠ

Την επίσημη υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου στις επερχόμενες αρχαιρεσίες, γνωστοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της Ε.ΛΟ.Π κ. Θεόδωρος Συνοδινός με επιστολή του προς τα σωματεία μέλη.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στα σωματεία μέλη καθώς και στους προπονητές που δραστηριοποιούνται στο άθλημα της πάλης, γνωστοποιώντας τους την υποψηφιότητα που υπέβαλε στην ομοσπονδία Πάλης, για τη θέση του Προέδρου στην ομοσπονδία στις προκηρυχθείσες για τις 20 Μαρτίου 2021 αρχαιρεσίες.

Ακολουθεί η επιστολή:

Αγαπητοί εκπρόσωποι των σωματείων της Ομοσπονδίας Πάλης.

Με αίσθημα ευθύνης στο σήμερα, υπέβαλα την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου Δ.Σ της (ΕΛΟΠ) Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης .

Ελπίζοντας να δοθεί η δυνατότητα στο άθλημα, σε συνεργασία πάντα με όλους τους ανθρώπους του, να αποκτήσει τη “δυναμική” για μια πραγματική “αναγέννηση”.

Διεκδικούμε τη στήριξη των σωματείων της Πάλης και δεσμευόμαστε να στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας, την προσπάθεια για ένα λαμπρό μέλλον της Ελληνικής Πάλης.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Πρόεδρος Ε.Ο.Φ.Π 2004-2006
Αντιπρόεδρος Παλαιμάχων Αθλητών Πρωταθλητών Π.Α.Ο
Μέλος Δ.Σ Παναθηναϊκού Α.Ο
Θεόδωρος Συνοδινός

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να σώσουμε το Ολυμπιακό Άθλημα της Πάλης και να το επαναφέρουμε σε δρόμους επιτυχιών ανάλογων και καλύτερων του παρελθόντος:

  • Πλήρης Αναδιάρθρωση των Εθνικών Ομάδων.
  • Πρέπει να υπάρχει για κάθε στυλ ένας Εθνικός-Ομοσπονδιακός Προπονητής, με τους απαραίτητους βοηθούς προπονητές, φυσιοθεραπευτές, ιατρούς κλπ, οι οποίοι και θα πρέπει να είναι έμπειρα και ικανά άτομα, με γνώσεις και ήθος.
  • Η εθνική ομάδα πρέπει να έχει μονιμότητα και όχι να λειτουργεί ευκαιριακά. Θα πρέπει να έχει κεντρικό γυμναστήριο, πλήρως οργανωμένο και οι αθλητές να διαμένουν σε χώρους κατάλληλους κοντά στο χώρο προπόνησης.
  • Αξιολογικά και αντικειμενικά κριτήρια επιλογής ταλέντων στις εθνικές ομάδες.
  • Οδοιπορικά και Πριμ αθλητών εθνικών ομάδων.
  • Επαγγελματική αποκατάσταση των πρωταθλητών.
  • Ανεύρεση χορηγών για τις εθνικές ομάδες
  • Διαρκής επιμόρφωση Διαιτητών
  • Ορθολογική και αντικειμενική αξιολόγηση σωματείων και σωματειακών προπονητών, για δίκαιη κατανομή του προϋπολογισμού και επιχορήγηση των σωματείων. Το άθλημα χρειάζεται ανάπτυξη, με την δημιουργία περισσότερων σωματείων και την ενασχόληση με αυτό περισσότερων αθλητών, αλλά ΟΧΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ της ποιότητας, που υπάρχει σήμερα με σωματεία σφραγίδες.
  • Ενεργοποίηση για το άθλημα, Ομοσπονδία, Σωματεία, Διαιτησία κλπ παλαιών αθλητών, σε θέσεις προσφοράς στο άθλημα.
  • Αξιοποίηση Πτυχιούχων Πανεπιστημιακών Σχολών (ΤΕΦΑΑ) καθώς και των Καθηγητών των Πανεπιστημιακών Σχολών Αθλητισμού.
  • Αξιοποίηση και ενεργοποίηση Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών του αθλήματος.
  • Αγωνιστικό Πρόγραμμα που να εξασφαλίζει τόσο την ανάπτυξη του αθλήματος, όσο και τις ανάγκες των εθνικών ομάδων.
  • Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα πρέπει λαμβάνει υπόψη τόσο τις ανάγκες ανάπτυξης του αθλήματος, όσο και τις οικονομικές δυνατότητες των σωματείων ΚΑΙ της ομοσπονδίας. Θα πρέπει να γίνονται τοπικά πρωταθλήματα, από τα οποία θα προκρίνονται οι ικανότεροι στα πανελλήνια, και με τον τρόπο αυτό θα περιορίζονται τα έξοδα ομοσπονδίας και σωματείων για μετακινήσεις, διατροφή και διαμονή, αφού στα πανελλήνια πρωταθλήματα θα συμμετέχουν μόνο οι ικανότεροι αθλητές από τα τοπικά.

Αυτά τα λίγα προς το παρόν για να βάζουμε κατ’ αρχάς τα πράγματα στη θέση τους.

Πηγή: efiva.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα